FOTOĞRAFIN DÜŞÜNSEL PRATİKLERİ

“Fotoğrafın Düşünsel Pratikleri” semineri sergi oldu!

 

Antalya Kültür Sanat’ta geçen yıl gerçekleşen “Fotoğrafın Düşünsel Pratikleri” semineri sergiyle taçlandı. Antalya Kültür Sanat ve Akdeniz Üniversitesi işbirliği ile geçen yıl düzenlenen “Fotoğrafın Düşünsel Pratikleri” adlı on haftalık seminer programının katılımcıları, seminer sonunda geliştirdikleri projelerden oluşan bir sergi açtılar. Akdeniz Üniversitesi Fotoğraf bölümü Öğretim Görevlisi Handan Dayı’nın seminer yürütücüsü ve sergi danışmanı olduğu sergi, “Sağlıklı Yaşlanma için Yoga”, “Çamaşırhane”, “Dans” ve “Antalya Çiçekleri” başlıklı dört projeden oluştu. Seminer katılımcılarından Hakan Yaman, Mustafa Gümüş, Özgür Köroğlu ve Şirin Adıgüzel’in fotoğrafta yeni bakış açıları geliştirerek belirledikleri konularda ürettikleri fotoğraflar, Antalya Kültür Sanat Kaleiçi Evi’nde 8 – 15 Haziran 2018 tarihleri arasında ziyarete açık kaldı.

 

Fotoğrafçılar:
Hakan Yaman: Antalya’da serbest hekimlik yapan Prof. Dr. Hakan Yaman, Sağlık Bakanlığı akupunktur, fitoterapi, mezoterapi ve hirüdoterapi sertifikaları’nın yanısıra, Turizm Bakanlığı Profesyonel Rehberlik Kokartı, Türkiye Su Sporları Federasyonu CMAS 3* dalış brövesi ve Herkes için Spor Federasyonu 1. Kademe Yoga Antrenörü belgelerine de sahiptir. Sanat fotoğrafçılığı, belgesel fotoğrafçılık ve sokak fotoğrafçılığı ile ilgilenen Yaman, ANFAD (Antalya Fotoğraf ve Sinema Amatörleri Derneği), Sille Sanat Sarayı ve FIAP (Federation Internationale De L’art Photographique) üyesidir. 60’a yakın fotoğrafı, 15 farklı ülkede açılan FIAP sergilerinde ve karma fotoğraf sergi ve sunumlarında yer almıştır. Işıkla Boyama Dünya Birliği’nin (LPWA-The Light Painting World Alliance) ilk Türkiye temsilcisidir.

Mustafa Gümüş: 1997 yılında Mersin Atatürk Endüstri Meslek lisesinden mezun oldu. 2010’dan itibaren fotoğrafla amatör olarak ilgilenmeye başladı. Yörükler (Sarıkeçililer) ile ilgili çalışmasının ürünü olan ilk kişisel sergisini “Seher ile Göç” ismiyle 2013’te Antalya’da açtıktan sonra “yörük yaşamı ve kültürü” üzerine çalışmaya devam etti ve İstanbul Beyoğlu Sanat Galerisi, Ankara Vakıf Sanat Galerisi başta olmak üzere, ‘’Yörüklerin İzinde’’ başlığı altında ona yakın kişisel fotoğraf sergisi açtı. 2016 yılında Makedonya’nın başkenti Üsküp’te açılan “10 Müellif 10 Motif” sergisinde Yörükler ile ilgili çalışması ile yer aldı. Ulusal ve uluslararası yarışmalarda birincilik de dahil olmak üzere çeşitli dereceleri bulunan Gümüş, Yörük yaşamını fotoğraflamaya devam ederken bir sosyal sorumluluk projesi olan “Çadırın Çocuklarına” çerçevesinde, geleneksel hale getirdiği ve bu yıl da dördüncüsünü yapacağı ‘’Toroslarda Bir Ateş De Sen Yak ‘’etkinliği ile gönüllülerden gelen hediyeleri “çadırın çocuklarına”, çadır çadır dolaşarak ulaştırmakta ve onların mutluluğuna ortak olmaktadır.

Özgür Köroğlu: 1975 yılı Elazığ doğumlu. İlk, orta ve lise eğitimini Gaziantep’te, üniversite eğitimini Karadeniz Teknik Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümünde aldı. 2010 yılında Ege Üniversitesi, Güneş Enerjisi Enstitüsü’nde yüksek lisans, 2017’de Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi, Fotoğrafçılık ve Kameramanlık ve 2018 yılında Atatürk Üniversitesi, Açık Öğretim Fakültesi, Sivil Havacılık İşletmeciliği’ni bitirdi. Halen elektrik mühendisi olarak çalışmakta, Akdeniz Üniversitesi, İletişim Fakültesi, Gazetecilik Bölümü’nde (İ.Ö.) öğrenimine devam etmekte, Türkiye Tenis Federasyonu’nda tenis hakemliği yapmakta ve fotoğrafçılık alanında teorik, akademik ve pratik olarak çeşitli araştırmalar, projeler ve çekimler yapmaya devam etmektedir.

Şirin Adıgüzel: 1973 yılında Aydın’da doğdu. Henüz küçük bir çocukken, gelecek planlarını ve düşlerini ‘matematik, felsefe, resim, fotoğraf ’ sözcükleriyle kurgulayan Adıgüzel, üniversite eğitimini matematik, yüksek lisans eğitimini felsefe alanında tamamladı. Yağlıboya resim çalışmaları yapan da yapan Adıgüzel, halen Antalya Lisesi’nde matematik öğretmenliği yapmaktadır.

Tarih
08.06.2018-15.06.2018
X