haziran, 2021

13haz14:0016:00Söyleşi: Çevrimiçi Eğitim, Yüz Yüze Sergi: Lara Hayallerine Balıklama14:00 - 16:00

Detaylar

AKS’nin Forum Antalya katında açılan yeni sergisi “Balıklama – Lara Mobil Plajı Üzerine Hayaller” sergisinin ilk söyleşi etkinliği 13 Haziran 2021 Pazar günü 14:00’da gerçekleşecek.

Çevrimiçi ortamda gerçekleşecek söyleşiye kayıt olmak için lütfen tıklayın: https://atso.xyz/CYBVz

“Balıklama – Lara Mobil Plajı Üzerine Hayaller” sergisi, 2020 güz döneminde, Doç. Dr. Funda Uz ve araştırma görevlisi Tuğçe Pınar tarafından İTÜ Mimarlık Fakültesi’nde yürütülen stüdyoda Lara Mobil Plajı ve hemen üzerindeki kamusal alanın yeniden değerlendirilmesi konusunu inceliyor. 13 Haziran Pazar günü gerçekleşecek söyleşide, serginin önerdiği kamusal program önerileri ve mekan çözümlemeleri tartışılacak ve Antalya’nın modern mimarlık mirasının korunması, malzeme, ışık, yön güneş gibi fiziksel çevre kontrolü gibi tartışmaları da gündeme taşınacak.

Funda Uz: Lisans, yüksek lisans ve doktora derecelerini aldığı İTÜ’de öğretim üyesidir. 2004 – 2005 akademik yılında University of Cambridge, Mimarlık bölümünde misafir araştırmacı olarak bulunmuştur. “Seksenler İstanbul’u Kentsel Söylemini Popüler Yazılı Medya Üzerinden Okumak” başlıklı doktora tezini 2007’de tamamlamıştır. Mimari proje stüdyosu yürütmekte ve tasarım, eleştiri, kuram dersleri vermektedir. Modernite ve bellek, popüler kültür ve söylem, malzeme kültürü ve mimarlık eğitimi üzerine sunduğu bildirileri ve yazıları çeşitli kitap ve dergilerde yayınlanmıştır.

Tuğba Örmecioğlu: Akdeniz Üniversitesi, Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü’nde öğretim üyesi ve Yapı Bilimleri ABD Başkanı olarak çalışmaktadır. Mimarlık tarihi, inşaat tarihi, modernite ve yapısal bütünlük gibi konularda uluslararası kabul görmüş dergilerde çeşitli yayınları ile mimari tasarım ve akademik alanda çeşitli ödülleri bulunmaktadır. Ayrıca, Ata Planlama ve Tasarım Dergisi’nin (Atatürk Üniversitesi Yayınları) yayın kurulunda görev yapmaktadır.

Ayşe Tuğçe Pınar: 2017 yılında mezun olan Tuğçe Pınar, İTÜ Mimari Tasarım programında araştırma görevlisi olarak çalışmaktadır. İki sene farklı mimarlık ofislerinde deneyim kazanmıştır ve hala pratik hayat ile ilişki içerisindedir. Birçok ulusal ve uluslararası atölye tecrübesi bulunmaktadır. Uzun süre EASA’nın ulusal temsilciliğini yapmış ve UMÖB’ü İstanbul’da düzenleyen ekibin bir parçası olmuştur. Yüksek lisans tez konusu güç, temsil, kimlik, ideoloji ve konutun kesiştiği noktada şekillenmeyi hedeflemektedir.

X