january, 2019

10jan19:0021:00Koyu Yeşil: Taştaki Sır / Patara Antik Kenti19:00 - 21:00

Event Details

Koyu Yeşil – Belgesel Gösterimleri Antalya Kültür Sanat’ta devam ediyor!

Doğadabuan işbirliğiyle her ayın ikinci perşembesi AKS oditoryumunda gerçekleşen kültüre, çevreye ve kültürel çevreye dair belgesel gösterimlerden oluşan etkinlik dizisi bu sene “Arkeoloji Belgeselleri” üst başlığıyla gerçekleşecek. Etkinlik serisinin üçüncü programında Türkiye’nin ilk popüler arkeoloji programı olan “Taştaki Sır” belgesel serisinin Patara Antik Kenti bölümü izleyicilerle buluşacak. Gösterimin ardından Patara Kazıları Başkanı, Akdeniz Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü öğretim üyesi olan Prof. Dr. Havva İşkan ile bir söyleşi gerçekleşecek.

Taştaki Sır 2008 yılının Temmuz ayından Eylül ayına kadar 10 bölüm halinde CNN Türk’te gösterildi. CNN Türk içyapımı olan “Taştaki Sır”, yaz sezonu boyunca her hafta yayınlandığında arkeoloji ve gezi meraklılarının beklediği bir program haline geldi. Arkeoloji ve Sanat Tarihi mezunu, yazar Emine Çaykara’nın hazırlayıp sunduğu programda, bu topraklarda ortaya çıkan uygarlıkların, insanın taşlara bıraktığı izler anlatılmaya çalışılıyor. Arkeolojik kazı alanlarını gezen Çaykara, eski insanların yaşamını anlatırken Anadolu’da bizden önce yaşayanların kültürlerini, inanışlarını, yaşam şekillerini anlatırken, arkeologlarla röportajlara da yer veriyor.

10 Ocak 2019 Perşembe akşamı saat 19:00’da Antalya Kültür Sanat oditoryumunda gösterilecek “Taştaki Sır – Patara Antik Kenti” belgeseline katılım ücretsizdir.

Koyu Yeşil – Belgesel Gösterimleri
Taştaki Sır – Patara Antik Kenti belgesel gösterimi
10 Ocak 2019, Perşembe – 19:00
Antalya Kültür Sanat Oditoryumu

Havva İşkan: Akdeniz Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü öğretim üyesi olan Prof. Dr. Havva İşkan Işık Kütahya’da doğdu. İlk, Orta ve Lise eğitimini gördüğü ve kültürünü taşıdığı Germiyanoğulları başkentinden 1974 yılında yüksek öğrenimini yapmak üzere ayrıldı. Çavdarhisar/Aizanoi harabelerini tanıması ile başlayan “ARKEOLOJİ” tutkusu, onu önce İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi’ne, sonra da Almanya’nın Marburg kentindeki Philipps Üniversitesi’ne yönlendirdi ve orada başarıyla doktorasını tamamladı. Öğrendiklerini ülkesi yararına kullanmak istediği için doktora sonrasında geri döndü ve Erzurum Atatürk Üniversitesi’nde göreve başladı. 1990 yılında Antalya Akdeniz Üniversitesi’ndeki Arkeoloji Bölümü’nün üç kurucu öğretim üyesinden biri oldu. Akademik yaşamını ve kapsamlı yayın çalışmalarını halen bu Üniversitenin çatısı altında sürdürmeye devam etmektedir. Çok sayıda lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencisi yetiştirmiştir. Üniversite bünyesinde zaman içindeki farklı idari görevleri yanında ulusal ve uluslararası akademik üyelikleri bulunan ve sivil toplum örgütleri içinde yer alarak çalışmayı vazgeçilmez bir yurttaşlık görevi olarak niteleyen Prof. Dr. Havva İşkan Işık, kültür ve tabiat varlıklarımızın mutlak korumasına yönelik eğitim ve bilinçlendirme çalışmaları için çok yoğun bir çaba vermektedir. Uzun yıllar boyunca da, Antalya Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu üyeliği ve başkanlığı yapmıştır. “Yılın Kadını”, “Yılın Kadın Akademisyeni” ve “Uluslararası Rotary Üstün Meslek İnsanı” gibi çok sayıda ödül almıştır. Prof. Dr. Jale İnan’ın öğrencisi olarak Lyrbe antik kentinde başlayan kazı yolculuğunun asıl durağı ise, 1988 yılından bu yana çalıştığı Patara olmuştur; 2009 yılından itibaren Patara Kazıları’nın başkanlığını yürütmektedir.

X