şubat, 2019

02şub16:0018:00Felsefe Konuşmaları: Yaşam ve Ölümün Anlamı Nedir?16:00 - 18:00

Detaylar

Felsefe Konuşmalarında Yeni Dönem

Antalya Kültür Sanat’ın en beğenilen söyleşi dizilerinden biri olarak 2017 yılı başından bu yana devam eden “Felsefe Konuşmaları” üçüncü yılına yeni bir formatta başladı. Şimdiye kadar konferans ve soru-cevap ekseninde süregelen konuşma dizisi bundan böyle karşıt fikirleri de barındırabilen tartışma formatında gerçekleşiyor. Eskiden olduğu gibi yine her ayın ilk cumartesi günü gerçekleşecek program, tartışmaların daha fazla zaman gerektirmesi nedeniyle 17:00 yerine 16:00’da başlayacak. Ayrıca, daha zengin bir tartışma ortamı yaratabilmek ve özellikle Antalya dışından konuk davet edebilmek için 2019 başından itibaren ücretli olacak.

2 Şubat Cumartesi günü saat 16:00’da başlayacak 2019’daki ikinci buluşma “Yaşam ve Ölümün Anlamı Nedir? İnsan Olmak Ne Demektir?” başlığı altında gerçekleşecek. Uludağ Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. A.Kadir Çüçen’in konuşmacı olarak katıldığı programın moderatörlüğünü Akdeniz Üniversitesi Gerontoloji bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Cihan Camcı üstlenecek.

Biletler 10 TL’dir, AKS gişelerinden ve biletantalya.com üzerinden temin edilebilir.

Prof. Dr. A. Kadir Çüçen: 1961 yılında Erzurum’da doğdu. İlk, orta ve lise tahsilini İzmit’te tamamladı. 1985 yılında Ankara Üniversitesi, Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi’nin Felsefe Bölümü’nü bitirdikten sonra Yüksek Lisans ve Doktora çalışmalarını Amerika Birleşik Devletleri’nde tamamladı. Doktora çalışmasını Alman felsefeci Martin Heidegger’in varlık kuramı üzerinde yaptı. 1993 yılında Türkiye’ye döndü. 1995’de yardımcı doçent, 1997’de doçent ve 2003’te profesör oldu. Yazar; Mantık, Martin Heidegger: Varlık ve Zaman, Felsefeye Giriş, Bilgi Felsefesi, Klasik Mantık, Orta Çağ ve Rönesans’ta Felsefe, Varlık Felsefesi, Bilim Felsefesine Giriş ve İnsan Hakları adlı kitapları yazmasının yanı sıra Varoluş Filozofları, Yaşam ve Ölüm Felsefesi ve Felsefe Tarihi I, II ve III kitaplarında editörüdür. Yurt içinde çok sayıda sunduğu bildiri ve yazdığı makalelerin yanı sıra Rusya, Fransa, Hollanda, Küba, Özbekistan, Letonya, Slovakya, Slovenya, Bulgaristan, Hırvatistan ve ABD’de Heidegger üzerine çok sayıda bildirileri; Rusya, Fransa, Bulgaristan ve ABD’de yayınlanmış makaleleri bulunmaktadır. 1999 yaz dönemi TÜBA burslusu olarak ABD’nin Duquesne Üniversitesi’nde Teknoloji Felsefesi üzerine araştırma yaptı. Çok sayıda Erasmus programı kapsamında Bulgaristan, Slovenya, Slovakya, Polonya ve Hırvatistan’ın çeşitli üniversitelerinde ders verdi. “Kültürlerarası Diyalog ve Eğitim” başlıklı Avrupa Birliği projesini 2008-2009 tarihleri arasında yürütücülüğünü yaparak tamamladı. 2012 yılı yaz döneminde YÖK burslusu olarak University of Kentucky’de araştırma yaptı. Şubat – Ağustos 2017 tarihleri arasında Tübitak 2019 Doktora Sonrası Araştırma bursu kapsamında yine Amerika Birleşik Devletleri Duquesne Üniversitesi’nde ölüm felsefesi üzerine araştırma yaptı. Halen Uludağ Üniversitesi, Fen-Edebiyat Fakültesi, Felsefe Bölümü’nde öğretim üyesi olarak çalışmaktadır. Evli ve bir çocuk babasıdır.

Doç.Dr. M. Cihan Camcı: Doktorasını, TÜBA Bütünleşik Doktora Bursu’yla Essex Üniversitesi ve ODTÜ’de tamamlayan, Doç. Dr. Cihan Camcı, Akdeniz Üniversitesi Felsefe bölümünde çalışmaktadır. Başlıca çalışma alanları dil felsefesi ve pragmatizm, fenomenoloji ve varoluşçuluk, sanat felsefesi, özellikle sinema ve edebiyat eleştirisi, kimlik olan Camcı’nın, pek çok yayınlanmış ulusal ve uluslararası kitap bölümü, ulusal basında yayınlanmış yorum yazıları, makalesi ve Heidegger üzerine bir kitabı vardır.

X